Blog 2 Tess in Engeland


"Je begrijpt wel, ik heb alleen maar meer zin gekregen in dit aankomend jaar! "

Eerste stappen

Mijn eerste blog vanuit Engeland! Het is alweer bijna drie weken geleden dat ik met mijn moeder en vriend in het vliegtuig stapte naar Coventry. Zij kwamen het weekend mee om mijn kamer in te richten en me te helpen settelen. We hebben gelijk de halve Wilko (gouden tip voor goedkope spullen in Engeland!) en Ikea leeggekocht en zo een leuk slaap/studeerkamertje gecreëerd.

Ik woon in een gebouw met 8 flats. Elke flat heeft 5 slaapkamers met een eigen badkamer, een woonkamer en keuken. Kortom, ruimte voor jezelf maar dus ook de ideale gelegenheid om mensen te leren kennen. Ik heb het geluk dat een van mijn huisgenoten een Nederlands meisje is. Hier had ik dan al snel contact mee en kon ik de eerste dagen gelijk mee op pad. Voor de rest is het een mannenhuishouden: een Chinees, Taiwanees en Ghanees.

Het begin van het avontuur

De eerste week was voor mij redelijk rustig qua school. Ik had namelijk pas op het einde van mijn week mijn introductiedag. Maar op een universiteit als deze is elke dag wel iets te beleven! Zo ben ik naar de ‘SocietiesFair’, ‘SportsFair’ en ‘Freebies Fair’ geweest. Allemaal marktjes met als doel jou meer informatie te geven over de mogelijkheden op Coventry University.

Ondertussen heb ik mijn introductiedag en mijn eerste twee schoolweken gehad. Ik heb een leuke klas met een hele diverse mix aan nationaliteiten, leeftijden en achtergronden. Dit geeft al leuke discussies en belooft alleen maar meer goeds voor de rest van het schooljaar. Op dit moment volg ik drie vakken en hier word ik al hard voor aan het werk gezet. Zo moet ik mijn scriptievoorstel al schrijven, een adviesrapport uitgeven en een ‘essay’ schrijven. Jep, het studeren is echt begonnen!

Gelukkig is er ook genoeg vrije tijd! Ik heb hier al een groep internationale studenten bij elkaar verzameld waar we regelmatig iets mee gaan drinken of eten. Er staat ook een tripje naar Warwick Castle op de planning en een heus ‘International Welcome Dinner’ vanuit de universiteit. Je begrijpt wel, ik heb alleen maar meer zin gekregen in dit aankomend jaar!

Studeren in Engeland, Taalcursussen, Bachelors, Masters en High-School 5/5 6
Wij gebruiken cookies. Deze site maakt gebruik van cookies services voor customised adds en om het verkeer in kaart te brengen voor analyse doeleinden. ik ga akkoord met deze voorwaarden.