Praktische informatie: Studeren Engeland

Als je naar Engeland gaat moet je een aantal formaliteiten regelen

Verblijfsvergunning

Verblijfsvergunning

EU burgers hebben geen verblijfsvergunning nodig. Kom je van buiten de EU en wil je voor langer dan 6 maanden blijven (studeren) dan heb je een verblijfsvergunning nodig.

Wat heb je hiervoor nodig?

  • Bevestiging van toelating tot de studie of taalcursus
  • Reisdocument (paspoort of id)
  • Europese ziekteverzekerings document (bevestiging dat je goed verzekerd bent)
  • Ingeschreven aanvraag formulier voor een vergunning
  • 2x een pasfoto (paspoortformaat)

Residentiële kaart

Residentiële kaart

Als je van plan bent om in Engeland te studeren, moet je een bewonerskaart aanvragen, hiervoor betaal je  65 GBP en deze is 5 jaar geldig. 

Wat heb je hiervoor nodig?

  • Verblijfsvergunning
  • Pasfoto 
  • Geldig paspoort of ID
  • 65 GBP
  • Copy paspoort of ID van een familielid 

Ziektekosten

Ziektekostenverzekering

Als EU-student heb je recht op gezondheidszorg in Engeland (er is een Europese gezondheidskaart nodig). Maar als u begint met werken, moet u een nationaal verzekeringsnummer opstellen waarvoor uw werkgever zal betalen.

Wat heb je nodig?

  • Verblijfsvergunning
  • Arbeidsovereenkomst
  • Geboortecertificaat
  • Rijbewijs (als je dat hebt)

Studeren in Engeland, Taalcursussen, Bachelors, Masters en High-School 5/5 6
Wij gebruiken cookies. Deze site maakt gebruik van cookies services voor customised adds en om het verkeer in kaart te brengen voor analyse doeleinden. ik ga akkoord met deze voorwaarden.