Meest gestelde vragen - werken in Engeland*

Wat is het minimumloon in Engeland?

Het minimumloon in Engeland wordt bepaald door de leeftijd. Voor studenten in de leeftijd van 18-20 jaar is het 5.30 GBP, voor ouderen van 21-24 6.70 GBP. Maar alles hangt af van jou werkgever en je persoonlijke overeenkomst. Groot-Brittannië is nog steeds een van de meest krachtige economieën van Europa.

Heb ik een werkvergunning nodig in Engeland?

Engeland is  nog steeds onderdeel van de Europeesche unie, hierdoor heb je geen speciale werkvergunning nodig en mag je gewoon werken zoals je dat ook thuis zo mogen.

Wat heb ik nodig om te werken in Engeland??

Zelfs als je automatisch een werkvergunning als EU-burger krijgt, moet je eerst wat formaliteiten regelen voordat je aan het werk gaat. Je hebt een verblijfsvergunning, belastingkaart en ziekteverzekering nodig (wanneer je meer dan £ 155 verdient).

Kunnen jullie helpen met het vinden van werk?

We hebben een werkprogramma in Engeland via een van onze partners, deze is geschikt voor jongeren met een tussenjaar of iemand die gewoon graag het land en de taal wil ontdekken en ook meteen wat wil verdienen. 

Hoeveel belasting betaal in in Engeland?

Inkomstenbelasting is vaak het minste probleem voor studenten in Engeland. Waarom? Als je niet meer dan £ 917 per maand (of £ 11.000 per jaar) verdient, betaal je geen belasting over je salaris. Als je dit bedrag overschrijdt, wordt de belasting berekend op basis van het bedrag van het inkomen.

Kan ik een restitutie aanvragen?

Ja, je kunt tot 4 jaar met terugwerkende kracht een terugbetaling van je belastingen terugvragen.

Werk- en ziekteverzekering?

Met een ziekteverzekering is het vergelijkbaar zoals bij belastingen. Je hoeft alleen een ziekteverzekering te betalen als je meer dan £ 155 per week verdient.

 

*Het kan zijn dat de content op deze pagina is verouderd, neem contact met ons op voor de actuele informatie of andere vragen. 

 

Studeren in Engeland, Taalcursussen, Bachelors, Masters en High-School 5/5 6
Wij gebruiken cookies. Deze site maakt gebruik van cookies services voor customised adds en om het verkeer in kaart te brengen voor analyse doeleinden. ik ga akkoord met deze voorwaarden.