IELTS*

Wat betekent IELTS?

IELTS is een afkorting voor het International English Language Testing System . Dit is een internationaal erkend examen voor uw Engelse algemene kennis. Het examen wordt erkend in Australië, de VS, Canada, het Verenigd Koninkrijk, Nieuw-Zeeland, en immigratie-autoriteiten en professionele organisaties.

Waar en wanneer kun je slagen voor het examen?

Je kunt elke maand het IELTS-examen afleggen bij de officiële IELTS-testcentra. Je moet je van tevoren aanmelden voor het examen en je plaats reserveren. Veel scholen zijn ook geaccrediteerd om het examen af teleggen, zodat je het examen direct na het einde van de voorbereidingscursus kunt afleggen. Mocht je het examen bij terugkomst in Nederland willen afleggen dan is dat mogelijk in het officiële test centrum in Amsterdam. 

Wat is het IELTS-examen?

Het examen is verdeeld in 4 delen - lezen, schrijven, luisteren en spreken . Je kunt punten verdienen op een schaal van 1-9 en je hebt meestal 6.0-6.5 nodig voor toelating tot de universiteit. De testresultaten zullen nuttig zijn voor onder andere bij het toelatingsproces op de universiteit, de hogeschoolschool en verder in je professionele leven.

Welke soorten IELTS zijn er?

Algemene IELTS - dit is voor kandidaten die van plan zijn te werken of studeren in Engelssprekende landen. Het examen test je Engels met de nadruk op het dagelijks gesprek, maar ook het gesprek in een normale werkomgeving. Als je van plan bent een permanente verblijfsvergunning (emigratie) aan te vragen naar Australië, Canada of Nieuw-Zeeland, is General IELTS vereist.

Academische IELTS - Het resultaat van dit examen vertelt je of je op een voldoende niveau bent om te studeren aan een universiteit in de Engelse omgeving. Dus als je van plan bent om aan een universiteit in het buitenland te studeren, zal dit een test zijn die waarschijnlijk wordt vereist. Het minimumaantal voor acceptatie varieert tussen 6.5-7.5 punten.

Wat krijg ik nadat ik geslaagd ben voor het examen?

Na het behalen van het examen ontvang je een officieel certificaat met daarin: Je foto, persoonlijke gegevens en examenresultaat.

Wanneer beginnen IELTS cursussen?

IELTS voorbereidingscursussen beginnen meestal elke maand op taalscholen. Het examen zelf kan elke maand worden gemaakt, de exacte datum kun je vinden bij de school of via de website van IELTS waar je ook direct jouw test kunt inplannen.

*Het kan zijn dat de content op deze pagina is verouderd, neem contact met ons op voor de actuele informatie. 

Studeren in Engeland, Taalcursussen, Bachelors, Masters en High-School 5/5 6
Wij gebruiken cookies. Deze site maakt gebruik van cookies services voor customised adds en om het verkeer in kaart te brengen voor analyse doeleinden. ik ga akkoord met deze voorwaarden.