Voorwaarden voor toelating tot een universiteit in Engeland

Wat heb je nodig om aan een Britse Universteit te gaan studeren?

Onze specialisten helpen jou uiteraard bij het inschrijven op een Britse universiteit. Er zijn een aantal stappen die nauwlettend doorlopen moeten worden en de documenten die aangeleverd moeten worden, moeten kloppen. Samen gaan we ervoor zorgen dat dit goed en op tijd gebeurd. Je begint bij een Bachelor altijd met het invullen van een UCAS-account (deze koppel je direct aan onze UCAS account zodat we mee kunnen kijken met jouw aanvraag!) Verder heb je veel standaard documenten nodig, denk hierbij aan je CV, Cijferlijsten, motievatiebrief etc... Een aantal documenten zullen wellicht officieel vertaald moeten worden door een beëdigd vertaler (geen probleem, wij helpen je hier graag bij!) De universiteit zal uiteindelijk op basis van deze documenten de aanvraag beoordelen. 

 School Diploma

Het is logisch dat je wellicht nog niet je diploma hebt ontvangen en je de aanvraag indient voordat je deze in ontvangst hebt kunnen nemen, dus geen probleem, maar ze rekenen er wel op dat je deze na het afstuderen opstuurt.

Cijferlijst

Dit document moet door jouw middelbare school aan jou worden verstrekt. Hierop staan al je vakken en cijfers voor je studie. Dit document zal net als je diploma officieel in het Engels worden vertaald als deze in het Nederlands word aangeleverd. 

Identiteitsbewijs

Je kunt een kopie van je paspoort of identiteitskaart gebruiken. Let wel op dat je Identiteitsbewijs niet al verlopen is of binnen 1 jaar verloopt! 

Motivatiebrief

In Groot-Brittannië bekend als persoonlijke verklaring. In de brief moet je uitleggen waarom je in Engeland wilt studeren, waarom je de universiteit hebt gekozen en hoe je een relatie hebt met het gekozen vakgebied. Je kunt ook je plannen en dromen voor de toekomst in het veld noemen. Brieflengte mag het A4-formaat niet overschrijden. Met de motivatiebrief zullen we je natuurlijk graag helpen.

 

Referentie

De beste twee referenties zijn van je docenten die je het beste kennen. Ze moeten beschrijven hoe ze jou, je persoonlijkheid kennen en je positieve en sterke punten benadrukken. Heb je al ervaring in het werkveld van de richting van studie, dan kun je een aanbevelingsbrief van de werkgever bijvoegen.

Engels certificaat

Het meest geschikt voor Britse universiteiten zijn CAE- of IELTS-certificaten. Welke scores u moet behalen, verschilt per universiteit, dus we waarschuwen u altijd voor de punten die u nodig hebt. Als je te laat hebt besloten om je te registreren aan de British University, hebben we ook een universiteit die je accepteert met een examen Engels.

*Bekijk de Information Planet website voor actuele informatie. 

Studeren in Engeland, Taalcursussen, Bachelors, Masters en High-School 5/5 6
Wij gebruiken cookies. Deze site maakt gebruik van cookies services voor customised adds en om het verkeer in kaart te brengen voor analyse doeleinden. ik ga akkoord met deze voorwaarden.