10 know abouts over Engeland

Een paar interessante dingen die je misschien nog niet wist over Engeland

Anglie Londýn

  • Big Ben

Het is een van de bekendste gebouwen in Londen en te vinden op bijna elke ansichtkaart. Velen denken dat dit gebouw is vernoemd naar het beroemde uurwerk die de exacte tijd aangeeft. Het tegenovergestelde is echter waar, Big Ben is vernoemd naar de bel die in de toren hangt. 

  • Taxi

Londense taxichauffeurs moeten meer dan 25.000 straten leren voordat ze slagen voor de examens en dat is niet alles. Bovendien moeten ze de locaties van alle disco's, bars, restaurants of theaters kennen.

  • Postzegel met koningin

Het ondersteboven opplakken van de postzegel waar de Britse koningin op staat kan als een strafbaar feit worden beschouwd, omdat het gezien wordt als verraad. 

  • Engelsen houden van thee

De Engelsen drinken de meeste thee ter wereld, bijna drie keer meer dan de Japanners en 22 keer meer dan de Fransen.

  • Het verliezen van je baan is niet het einde van de wereld

Vaste inwoners van Groot-Brittannië hoeven zich geen zorgen te maken dat ze het dak boven hun hoofd verliezen als ze hun baan verliezen. Volgens de wet moet de Britse regering in geval van een baanverlies minimaal 80% van de huur betalen.

  • Schrijvers

De Engelse schrijfster JK Rowling en de auteur van de beroemde Harry Potter serie werd de eerste schrijfster die met de verkoop van haar boeken meer dan een miljard dollar omzet boekte.

  • Sekt

Mousserende wijn werd ontdekt in Engeland. De Engelse wetenschapper en arts Christopher Merret presenteerde zijn productie al meer dan 30 jaar voordat Frankrijk de eerste fles champagne produceerde.

  • Britse vlag

De vlag van het Verenigd Koninkrijk wordt "Union Jack" genoemd. Elk kruis symboliseert een land - Engeland, Ierland en Schotland. Wales is gekoppeld aan Engeland, maar is niet vertegenwoordigd op de vlag.

Studeren in Engeland, Taalcursussen, Bachelors, Masters en High-School 5/5 6
Wij gebruiken cookies. Deze site maakt gebruik van cookies services voor customised adds en om het verkeer in kaart te brengen voor analyse doeleinden. ik ga akkoord met deze voorwaarden.