Waarom studeren in Engeland?

Typisch Engeland

Dubbeldekker

De dubbeldekkerbus is nu een integraal onderdeel van het vervoer in Engeland. De geschiedenis van deze bussen gaat terug naar de 19e eeuw. Hun voorgangers, omnibuses (geïntroduceerd in 1829), waren aanvankelijk eenvoudige karren, getrokken door paarden. De meest bekende versie van de dubbeldekker die werd gemaakt, is de Routemaster. In 2005 moest deze vanwege de strenge EU-normen aangepast worden. Maar inmiddels is de Routemaster weer terug op de weg en worden er dagelijks tienduizenden passagiers mee vervoerd in Londen.

Autobus v Anglii

 Links rijden 

In Engeland rijdt het verkeer op de linker weghelft in plaats van, zoals wij het gewend zijn, de rechter. Waarom is dit daar anders? De reden hiervoor ligt best voor de hand en dateert uit de Middeleeuwen. Net zoals nu zijn de meeste mensen rechtshandig. Ridders droegen daarom hun zwaard aan hun linkerzijde, zodat ze die snel tevoorschijn konden halen om in actie te komen. Het paard werd vanaf de linkerkant bestegen, zodat het zwaard niet in de weg kon zitten. In gevechtssituaties kwam men elkaar vanaf links tegemoet, met het zwaard aan de rechterkant in aanslag. En zo komt het dat vandaag de dag de fietsers, auto's en alle andere voertuigen in Engeland nog steeds op de linkerweghelft rijden.

Jízda vlevo v Anglii

Fish and Chips

Fish and Chips is een nationaal gerecht in het Verenigd Koninkrijk. Dit gerecht werd in de 17e eeuw door de Spaansje joden naar Engeland gebracht. In die tijd woedde er in Engeland een hongersnood en de visserij was een van de weinige manieren om de inwoners van vers en gezond eten te voorzien. Het eerste restaurant dat uitsluitend Fish and Chips op het menu had staan, werd in 1860 geopend in Londen. Jaarlijks worden er 382 miljoen porties van Fish and Chips genuttigd en op dit moment zijn er al 10.500 restaurants, die gespecialiseerd zijn in dit gerecht. Dankzij de populariteit van de Fish and Chips in Engeland, vind je dit gerecht tegenwoordig ook in bijvoorbeeld Ierland, de VS en India!

Fish and Chips v Británii

Rocktijdperk

Het Verenigd Koninkrijk heeft ook bekendheid opgebouwd als het gaat om muziek en heeft met name in de rockmuziek een grote rol gespeeld. Denk aan de beroemde bands zoals The Beatles, Queen, Sex Pistols, The Rolling Stones, The Who, Pink Floyd, Led Zeppelin, Iron Maiden, Beastie Boys of bekende artiesten als Sting, Elton John, David Bowie en Rod Stewart.

rockový koncert v Anglii

 

Studeren in Engeland, Taalcursussen, Bachelors, Masters en High-School 5/5 6
Wij gebruiken cookies. Deze site maakt gebruik van cookies services voor customised adds en om het verkeer in kaart te brengen voor analyse doeleinden. ik ga akkoord met deze voorwaarden.