Waarom studeren in Engeland?

Engeland, via zijn bekende Iconen

Dubbeldecker

De dubbeldekkerbus is nu een integraal onderdeel van het vervoer in Engeland. De geschiedenis van deze bussen terug naar de 19e eeuw. Hun voorgangers, omnibuses (geïntroduceerd in 1829), waren aanvankelijk eenvoudige karren, getrokken door paarden. De meest bekende vorm van dubbeldekker dat werd gemaakt, werd de Routemaster genoemd. In 2005 moest deze vanwege de strenge EU-normen aangepast worden. Maar inmiddels is de Routemaster is weer terug op de weg en worden er dagelijks tienduizenden passagiers vervoerd in Londen.

Autobus v Anglii

 Links rijden 

Engeland staat bekend om het rijden op de linkerkant van de weg. Waarom is dit zo? De reden is eenvoudiger dan je zou verwachten. Er wordt aangenomen dat in de Middeleeuwen vooral voor rechtshandige ruiters waren, en zij droegen een zwaardop zijn linkerzij, waardoor het handig is om het paard vanaf de linkerkant te bestijgen. Door aan de linkerkant te rijden, konden de ridders makkelijk met rechts hun zwaard pakken en direct in actie komen wanneer nodig. 

Jízda vlevo v Anglii

Fish and Chips

Fish and Chips is een nationaal gerecht in het Verenigd Koninkrijk. Dit gerecht werd naar Engeland door de Spaanse joden in de 17e eeuw bracht. In Engeland ten tijde van de hongersnood hij woedde en de visserij was een van de weinige manieren om mensen aan voedzaam en vers voedsel te vervoeren. Het eerste restaurant dat mensen begonnen uitsluitend aanbieden van Fish and Chips, werd geopend in Londen in 1860. Jaarlijks Britse Dream totale 382 miljoen porties van Fish and Chips en op dit moment zijn er al 10.500 restaurants, die gespecialiseerd zijn in dit gerecht. Dankzij de populariteit van de Fish and Chips geniet ook populariteit in Ierland, de VS en India.

Fish and Chips v Británii

Rocktijdperk

Verenigd Koninkrijk kan ook leunen op vele kunstenaars die de wereld van muziek, waarbij vooral rockmuziek een grote rol heeft gespeeld. Denk aan de beroemde bands zoals The Beatles, Queen, Sex Pistols, The Rolling Stones, The Who, Pink Floyd, Led Zeppelin, Iron Maiden, Beastie Boys of bekende artiesten als Sting, Elton John, David Bowie en Rod Stewart.

rockový koncert v Anglii

 

Studeren in Engeland, Taalcursussen, Bachelors, Masters en High-School 5/5 6
Wij gebruiken cookies. Deze site maakt gebruik van cookies services voor customised adds en om het verkeer in kaart te brengen voor analyse doeleinden. ik ga akkoord met deze voorwaarden.