Studiekosten in Engeland

Wat ga je betalen aan collegegeld op een universiteitscampus in Engeland?

Bachelor

  • Het Britse onderwijssysteem is een van de beste ter wereld, dus je moet ook op hogere kosten van het onderwijs rekenen.
  • Natuurlijk zijn de bedragen afhankelijk van of je een bachelor- of masterstudie volgt. Over het algemeen zijn de collegegelden voor bachelorstudies hetzelfde voor alle universiteiten en bedragen ze rond de £ 14.000 p/j. De financiering voor een Bachelor werkt wel anders dan voor een Master.

Master

  • Voor een Masterstudie moet elke universitiet apart kosten in rekening brengen, dus de tarieven van de masterprogramma's kunnen variëren, afhankelijk van de universiteit.
  • Zelfs binnen de universiteit kun je verschillende collegegelden betalen, afhankelijk van welke discipline je zou willen studeren. De kosten van het Masterprogramma kunnen uiteenlopen van £ 4.500 tot £ 18,000.

Als je naar het collegegeld kijkt, lijkt het misschien niet direct mogelijk om op een universiteit in Engeland te studeren, maar je vergist je! In veel gevallen kun je jouw studielening vanuit Nederland of België meenemen naar het buitenland. 

Studeren in Engeland, Taalcursussen, Bachelors, Masters en High-School 5/5 6
Wij gebruiken cookies. Deze site maakt gebruik van cookies services voor customised adds en om het verkeer in kaart te brengen voor analyse doeleinden. ik ga akkoord met deze voorwaarden.