Britse onderwijssysteem

Engels onderwijs is een van de meest waardevolle en meest gerespecteerde wereldwijd. Het Britse onderwijssysteem verschilt in veel opzichten enigszins van het Nederlandse. In de eerste fase van hun studie aan de universiteit ontvangen studenten een bachelordiploma (Bachelor, mogelijk aangevuld met stromingen zoals Arts, Medicine, etc.). Hogere niveaus van studie worden een Master of Doctoraal. De bachelorstudie duurt drie jaar, voor meer veeleisende onderwerpen (medicijnen, enz.) iets langer, namelijk vier, of soms vijf jaar.

Studieprogramma's

Bachelor / Master / PhD

Bacheloropleidingen in Engeland duren 3 jaar. Na succesvolle afronding van de cursus wordt het bachelordiploma (BA) toegekend, afhankelijk van het onderwerp dat je hebt gestudeerd (bijv. Bachelor of Engineering, Bachelor of Nursing). Onder het bachelorprogramma is het mogelijk om naar Erasmus of andere uitwisselingsprogramma's over de hele wereld te reizen. Een Bachelor's degree in Engeland is zeer academisch en praktisch georiënteerd, met de nadruk op de ontwikkeling van kritische denken. Na het behalen van een bachelordiploma kun je je inschrijven voor een masteropleiding of gaan werken in jouw vakgebied bij een van de internationale bedrijven.

Master's degree is bedoeld voor diegenen die geïnteresseerd zijn in de beste universitair onderwijs in het Engels die kunnen worden verworven in Europa en de wereld. De Masteropleiding is geschikt voor universitair afgestudeerden die al een bachelordiploma hebben en nu op zoek zijn naar een motiverende en inspirerende leeromgeving voor hun verdere studie. Dankzij dit programma heb je de mogelijkheid om een ​​internationaal erkend diploma te behalen van een prestigieuze universiteit die je deuren opent voor de beste bedrijven. De masteropleiding duurt 1 of 2 jaar (afhankelijk van het vakgebied) en de afgestudeerde ontvangt de Master (M), afhankelijk van het bestudeerde vakgebied (bijv. Master of Architecture). Het doel van deze masterprogramma's is om je kennis en professionele vaardigheden te vergroten, om je professionele competentie te verbeteren.

De PhD-graad uit het Verenigd Koninkrijk kan een goede manier zijn om veel lucratieve vacatures te krijgen. Hoewel toelatingseisen kunnen variëren per universiteit en programma, is het ontvangstproces meestal informeel. In de regel hoeft je als student geen onderzoeksvoorstel of een onderwerp al gedaan te hebben, maar je moet weten wat je wil doen en bovenmatige interesse hebben in het specifieke vakgebied. Bij het aanvragen van doctorale studies is het nuttig om relevante ervaring te hebben (zoals stages, zomeronderzoeksprogramma's zoals UROP of IAESTE, vertalingen van boeken, alles wat aantoonbaar is voor het veld buiten de collegezaal en ervaring in het veld).

  • Middelbare school

Na het behalen van de middelbare school heb je twee opties voor toelating tot de universiteit. Als je Engelse of academische resultaten niet aan de universitaire vereisten voldoen, kunt u een zogenaamd "nuljaar" starten (in het Engels "Foundation"). Het kan worden beschouwd als een voorbereidend jaar waarin je niet alleen je Engelse maar ook academische vaardigheden al ontwikkeld. Als je HAVO hebt gedaan kun je dit jaar ook zien als je propodeuse of schakeljaar aan een hogeschool.

Een groot voordeel van het Foundation Year is de mogelijkheid om de aanvraag tot het einde van augustus op elk moment van het jaar in te dienen, dus ook last minute kun je hier vaak nog terecht!

Na je Foundation kun je het eerste jaar op de universiteit (in Engeland) vervolgen aan de universiteit waar je de Foundation volgt, of je kunt veranderen naar een andere universiteit - dit is aan jou.

  • Middelbare school - Eerste jaar

Zijn je academische resultaten en je Engels goed en heb je VWO afgerond dan kun ook rechtstreeks je aanvraag indienen bij de universiteit naar keuze. Hierbij helpen wij je direct met het indienen van je aanvraag en te zorgen dat je aanvraag voldoet aan alle voorwaarden zodat de kans van succes zo groot mogelijk is. Let bij de aanvraag voor het eerste jaar van een universiteit goed op de UCAS-deadlines. 

Je hebt verschillende documenten nodig voor je aanvraag en onze specilisten zullen je hierin ook begeleiden, zodat je kans op toelating het grootste is. 

Studeren in Engeland, Taalcursussen, Bachelors, Masters en High-School 5/5 6
Wij gebruiken cookies. Deze site maakt gebruik van cookies services voor customised adds en om het verkeer in kaart te brengen voor analyse doeleinden. ik ga akkoord met deze voorwaarden.