Algemene kosten bij een studie in Engeland

De kosten van levensonderhoud in Engeland zijn iets hoger dan in Nederland. Aan de andere kant is het inkomen ook wat hoger. De meeste buitenlandse studenten dekken hun kosten door bijbaantjes en via de studieleningen. Zoals in de meeste landen kunnen studenten verschillende kortingen gebruiken om op hun uitgaven te besparen.

Als buitenlandse student in het Verenigd Koninkrijk heb je de mogelijkheid om de NUS Extra Card in te stellen, waarmee studenten kortingen krijgen op boeken, muziek, kleding, eten, entertainment en nog veel meer. Je kunt ook een zeer populaire ISIC-kaart gebruiken. De hoogte van je maandelijkse kosten hangt vooral af van jouw manier van leven en de plaats van de studie, bijvoorbeeld de hoofdstad Londen is ruim 50% duurder dan kleinere steden, maar de inkomsten zijn in Londen ook aanzienlijk hoger.

Maandelijkse kosten*

Maaltijden (200 - 300 GBP, Londen 350 GBP)

Het grootste deel hiervan ligt aan hoe en hoeveel je eet, of je kiest voor goedkopere supermarkten, eet in een schoolkanten of veel uit eten gaat.
Bij maaltijden is het zeker het meeste geld te besparen door slim om te gaan met wat en hoe je eet.

Accommodatie (400 - 450 GBP, Londen 400 - 1000 GBP)

Studenten kunnen kiezen voor de accommodatie die aangeboden word via de universiteit of zelf zoeken naar privé aangeboden accommodatie die veelal word gedeeld met andere studenten, meer informatie vind je hierover op de accommodatie in Engeland pagina.

Vervoer (50 - 60 GBP, Londen 80 GBP)

87 pond aan Oyster card in Londen zone 1-2.
Als je in de buurt van je opleiding woont, kun je in Engeland ook prima fietsen en besparen op je vervoerskosten.

Telefoon / Internet (10 - 30 GBP)

Er zijn veel operators in Engeland die verschillende tarieven aanbieden vanaf enkele gratis minuten tot onbeperkt bellen en internetten, wij kunnen je ook al voorzien van een gratis simkaart met gratis beltegoed bij de eerste opwardering, zodat je voordat je vertrekt al een nummer hebt waarop men jou kan bereiken.

Studie materialen (10 - 30 GBP)

De meeste boeken zijn tegenwoordig ook beschikbaar online (PDF) of via de schoolbibliotheek.

Kleding, cultuur, vrijetijd (100 GBP, Londen 130 GBP)

Ok hier kun je het natuurlijk zo gek maken als jezelf wilt. Een lokaal biertje in Engeland kost circa 6 GBP.

 

*Het kan zijn dat deze content is verouderd. Neem voor de actuele kosteninformatie contact met ons op. 

Studeren in Engeland, Taalcursussen, Bachelors, Masters en High-School 5/5 6
Wij gebruiken cookies. Deze site maakt gebruik van cookies services voor customised adds en om het verkeer in kaart te brengen voor analyse doeleinden. ik ga akkoord met deze voorwaarden.