4 redenen om te studeren in het Verenigd Koninkrijk

Information Planet is a study abroad specialist with over 20 years of experience. Our specialists visit universities across the world, meet with the language schools we work with and we are always up to date on the best study locations in the world.


4 redenen waarom jij zou moeten studeren in het Verenigd Koninkrijk!

London Eye, English breakfast, feestjes, Notting Hill Carnival… Met meer dan 442.000 internationale studenten, is het Verenigd Koninkrijk de twee na grootste studie bestemming voor jongeren. Maar waarom willen studenten zo graag studeren in het Verenigd Koninkrijk? Dat is een zeer goede vraag! Ik zal jullie in dit artikel 5 redenen geven waarom jij en je vrienden na dit artikel misschien wel een studie in het Verenigd Koninkrijk overwegen… ꓼ)

 1. Het Verenigd Koninkrijk bezit een van de beste universiteiten wereldwijd

  University of Oxford, University of Cambridge en Imperial College London. Deze namen klinken bijna ieder wel bekend in de oren en zijn misschien wel een droom voor sommige onder ons: campussen, studieverenigingen, feestjes etc..  Behalve het feit dat deze scholen zeer goede educatie bieden met een hoog Engels niveau, is dit ook een geweldige kans om nieuwe mensen in het dynamische studentenleven te leren kennen. Als grote universiteiten zoals, Oxford en Cambridge geen optie zijn, kan je nog keuze maken uit 144 andere topuniversiteiten in het Verenigd Koninkrijk.

 2. Korte en flexibele lessen tijdens de studie

  Studies in het Verenigd Koninkrijk hebben een bepaalde strategie om zoveel mogelijk kwaliteit te bieden op een zo kort mogelijk termijn. Ook krijg je de kans om je eigen studie in te richten met verschillende vakken die jou het meest aanspreken. De meeste Masteropleidingen duren in tegendeel tot andere landen maar een jaar, wat studenten de kans geeft om hun kennis eerder toe te passen in de wereld. 


 3. Beurzen en financiële ondersteuning

  Studeren in een ander land kan duur uitvallen aangezien je een accommodatie moet vinden om te verblijven. Gelukkig heeft het Verenigd Koninkrijk vele beurzen die jou financieel kunnen ondersteunen tijdens je studie in het buitenland. EU studenten hebben het recht om een beurs aan te vragen tot maximaal £9,250 per jaar. Om hier ook daadwerkelijk gebruik van te kunnen maken heb je allereerst een goedkeuring nodig van de studie die je gaat volgen. 
 4. Unieke cultuur

  De culturele diversiteit in het Verenigd Koninkrijk geeft studenten de kans om andere internationale studenten te leren kennen, de Engelse taal goed te beheersen en een deel uit te maken van vandaags wereldwijde arbeidskrachten. Kunst, muziek, literatuur, films, carnaval, architectuur, religie, musea en nationale parken dragen allemaal op hun eigen manier bij aan de unieke cultuur van het Verenigd Koninkrijk. Tip: om zo snel mogelijk en (niet te verdwalen) bij je bestemming aan te komen, gebruik de app: National Rail Enquiries. Dit is een vergelijkbare app met 0909 OV in Nederland. 

 

          TIP: Lees de ervaringen van studenten die ook voor een studie in de VK zijn geweest. 

Studeren in Engeland, Taalcursussen, Bachelors, Masters en High-School 5/5 6
Wij gebruiken cookies. Deze site maakt gebruik van cookies services voor customised adds en om het verkeer in kaart te brengen voor analyse doeleinden. ik ga akkoord met deze voorwaarden.