5 populairste internationale opleidingen

Wanneer je het HAVO of VWO hebt afgerond, kun je binnenkort aan een vervolgopleiding beginnen. Het vinden van een vervolgopleiding is bepaald niet makkelijk, door het grote aanbod aan nationale en internationale opleidingen op hogescholen en universiteiten. Daarbij heb je de mogelijkheid om buiten Nederland te gaan studeren! Heb je bijvoorbeeld al eens overwogen om in Engeland te studeren? De Engelse universiteiten staan bijzonder goed aangeschreven, waardoor de kans op een baan na je studie toeneemt. Wie wil immers geen student van zo’n goede universiteit aannemen? In dit artikel zetten we de vijf populairste internationale opleidingen van dit moment op een rijtje.

 

#1: een ICT-opleiding is erg in trek

Het aantal banen binnen de IT-sector is momenteel ontzettend groot. Zowel vanuit bedrijven, als vanuit overheden is de roep om hoogopgeleide IT’ers steeds verder gegroeid in de afgelopen jaren. Het volgen van een IT-opleiding betekent dan ook, dat de kans op een baan zo goed als 100% is. Je kunt deze IT-opleiding in Nederland volgen en vervolgens internationaal aan het werk gaan, maar je kunt ook voor een IT-opleiding buiten Nederland kiezen.

 

#2: International Business and Management

Zo populair als een ICT-opleiding is, zo populair is ook de opleiding International Business and Management. Deze studie wordt zowel in Nederland, als op buitenlandse hogescholen en universiteiten aangeboden. In Nederland is dit een Engelse studie, omdat ook veel internationale studenten deelnemen aan deze opleiding. Deze populaire studie wordt op verschillende hogescholen en universiteiten aangeboden. De exacte focus van de opleiding kan per instituut verschillen.

 

#3: International Business and Languages

Vergelijkbaar met de opleiding International Business and Management is de opleiding International Business and Languages. Deze studie legt de focus echter meer op verschillende talen binnen organisaties en tussen verschillende organisaties. Na het afronden van deze studie kun je hulp bieden bij het leggen van internationale contacten namens een organisatie, het vertalen van belangrijke documenten, enzovoorts.

 

#4: Business Administration: International Management

Zoals ook de voorgaande twee studies, is Business Administration: International Management gericht op het managen van een internationale organisatie. Tijdens een studie als deze leer je meer over de invloed van gebeurtenissen op nationaal en internationaal niveau op een bedrijf. Hoe dien je te handelen in verschillende situaties? Hoe zorg je dat mensen met verschillende culturen binnen een organisatie toch allemaal achter hetzelfde doel en dezelfde visie komen te staan? Enzovoorts.

 

#5: Business Administration: Leadershipand Change Management

De reeds beschreven studie Business Administration: International Management is een opleiding van de Vrije Universiteit in Amsterdam. Als alternatief voor deze studie biedt de universiteit de opleiding Business Administration: Leadershipand Change Management aan. Deze opleiding is gericht op het managen van een organisatie in tijden van verandering. Die veranderingen kunnen zich op ieder niveau binnen een organisatie afspelen. Doordat mensen uit zichzelf vaak tegen veranderingen zijn, kan het lastig worden om een verandering in organisaties door te voeren. Na deze opleiding heb je een goed beeld van de manier waarop je dit het beste aan kunt pakken.

 

*Bekijk voor meer informatie de studierichtiengenpagina van Information Planet. 

Studeren in Engeland, Taalcursussen, Bachelors, Masters en High-School 5/5 6
Wij gebruiken cookies. Deze site maakt gebruik van cookies services voor customised adds en om het verkeer in kaart te brengen voor analyse doeleinden. ik ga akkoord met deze voorwaarden.