British & Irish Modern Music Institute

Heb je meer interesse in een opleiding waar je je muzikaliteit helemaal in kwijt kan, dan is BIMM institute de geschikte instelling. Al 35 jaar worden de grootste artiesten opgeleid bij de grootste muzikale opleiding van Europa. BIMM institute zorgt voor de juiste begeleiding van het behalen van jouw muzikale droom en is hierom ook een goede opstap naar een muzikale carriere. De scholen zijn gelegen in steden waar muziek erg belangrijk is. Het BIMM institute geeft de artiesten de mogelijkheid een wereldwijd netwerk op te bouwen. Veel succesvolle artiesten hebben lessen gevolgd aan BIMM institute. De beste locaties en apparatuur zijn beschikbaar gesteld voor de studenten.

Studies bij BIMM Institute - Bachelor

Op BIMM kun jij terecht met zowel MBO als HBO-niveau en heb je binnen de muzikale wereld een ruime keuze uit verschillende studies. 

  • BA Professional Musicianship
  • BA Songwriting
  • BA Music Production
  • BA Event Management
  • BA Music Journalism
  • Diploma Artist Development in Music Performanca
  • Professional Certificate in Music Business

Toelating & Advies

De toelatingseisen zijn per niveau, opleiding en per universiteit verschillend. Voor een opleiding van bachelor niveau heb je een secundair onderwijs diploma, MBO 4 diploma, HAVO-diploma, of een VWO-diploma nodig. Voor een masteropleiding is een afgeronde bachelor vereist. Je niveau Engels is ook belangrijk en hier zal ook op getoetst worden. 

Ons team met specialisten kan door veel ervaring en ons grote netwerk jou volledig begeleiden van A tot Z. We starten met een oriëntatiegesprek, waarna we jou voorzien van persoonlijk advies en natuurlijk bij je inschrijving bij de universiteit. Ook voor accommodatie, vluchten en verzekeringen kun je bij ons terecht. Neem vrijblijvend contact met ons op, dan lichten we onze begeleidingstrajecten graag toe. 

Campus

BIMM bestaat uit 8 campussen, gelegen in de grote steden: Londen, Brighton, Briston, Manchester, Birmingham, Dublin, Berlijn en Hamburg. Elke van deze steden heeft muziek hoog in het vaandel staan. Het belangrijkste punt bij het openen van een nieuwe vestiging is dan ook dat de stad een ‘muziekstad’ moet zijn. De stad moet dus een onmiskenbare muzikale geschiedenis hebben en een toekomst zien in de muziek. Een stad die zorgt voor makkelijke toegang zorgt tot optredens, artiesten, platenmaatschappijen, producers, opnamestudio’s en locaties. In elke vestiging van BIMM worden veel van dezelfde studies aangeboden. Hierdoor kun je dus ook in verschillende steden je studie volgen. Hierdoor kun je je wereldwijde netwerk verder opbouwen.

 

Campus en faciliteiten

BIMM beschikt over veel faciliteiten die noodzakelijk zijn voor de studenten die willen doorbreken in de muziekwereld.

-Akoestische drumcabines

-Drumstudio's

-Digital audio studio's met aparatuur van Apple

-Zangstudio's

-Opnamestudio's voor akoestische sets

*Bekijk de actuele informatie van BIMM Institute

Universiteit in nummers


Grootste muzikale opleiding in Europa

8
Campussen

Wil jij aan de school studeren?

Studeren in Engeland, Taalcursussen, Bachelors, Masters en High-School 5/5 6
Wij gebruiken cookies. Deze site maakt gebruik van cookies services voor customised adds en om het verkeer in kaart te brengen voor analyse doeleinden. ik ga akkoord met deze voorwaarden.