High School in Engeland: wat voor jou?

Zit je op de middelbare school en wil je na het behalen van je diploma graag naar het buitenland? Hoef je niet per se direct aan je vervolgopleiding te beginnen of weet je nog niet welke studie je wilt volgen? Dan is een High School programma wat voor jou! Een High School avontuur is de ideale overbrugging tussen de middelbare school en een vervolgopleiding. Waarom? Dat lees je verder in deze blog!

Waarom een High School jaar in Engeland doen?

Onvergetelijke ervaring

Over het algemeen is een High School jaar voor iedere jongere die ervan houdt om een avontuur in het buitenland aan te gaan, een goed idee. Tijdens je High School in Engeland ga je natuurlijk veel dingen meemaken, zien en beleven! Mensen en klasgenoten die je leert kennen worden goede vrienden met wie je onvergetelijke momenten deelt, de plaats waar je verblijft wordt je tweede ‘thuis’ en de dingen die je meemaakt blijven voor altijd in je geheugen.

Ontdek waar jouw interesses liggen

Maar het is niet alleen de onvergetelijke ervaring wat een High School programma zo bijzonder maakt. Een High School jaar brengt ook voordelen in praktisch opzicht.
Veel middelbare scholieren weten niet goed welke studie ze willen volgen, schrijven zich maar ergens voor in met als gevolg dat ze tijdens of na hun eerste jaar stoppen met de opleiding. Misschien herken je dit ook wel bij jezelf: je weet niet goed aan welke opleiding je moet beginnen terwijl iedereen om je heen ernaar vraagt en de tijd begint te dringen.

Een High School jaar biedt hiervoor een oplossing! Je volgt namelijk maar een aantal - vaak slechts 3 - vakken die je zelf mag kiezen.  Veel van deze vakken kom je op de Nederlandse middelbare school niet tegen, maar wel bij een mbo-, hbo- of wo-opleiding. Denk aan vakken als business, psychologie, gezondheids- en sociale zorg, rechten en fotografie. Kies de vakken die jouw interessant lijken en kom erachter of ze écht wat voor jou zijn. Bovendien, mocht je hierin verder gaan studeren bij je vervolgopleiding, dan ben je qua kennis over het onderwerp al goed voorbereid!

Verbeter je Engels

Een ander praktisch voordeel van een High School jaar, is de snelle ontwikkeling in je Engelse taalvaardigheid. Je brengt een lange tijd door in een omgeving waar Engels gesproken wordt, zowel in het gastgezin waar je verblijft, als op school en in je vrije tijd die je met je vrienden en klasgenoten doorbrengt. In het begin zal dit misschien even wennen zijn. Echter, Nederlandse studenten en scholieren worden internationaal geprezen om hun Engelse taalkennis, dus wees er niet te bang voor dat jouw Engels niveau niet hoog genoeg is. Je zult merken dat je na een paar maanden, misschien zelfs weken, het al helemaal gewend bent om Engels te spreken, lezen, schrijven en te horen! Een groot voordeel wanneer jij aan je vervolgopleiding begint en in je verdere carrière!

Vergroot je carrièremogelijkheden

Het onderwijs in Engeland staat goed aangeschreven en de diploma’s worden over de hele wereld erkend. Wanneer je ervoor kiest om een High School jaar te doen, krijg jij ook een certificaat waarmee je aan kunt tonen dat je het (een-na-)laatste jaar van de High School hebt afgerond. Dit staat natuurlijk goed op je CV en bovendien kun je met dit certificaat verder studeren op een universiteit in Engeland!

Het buitenland om de hoek

Ondanks dat Engeland vlakbij Nederland ligt, is dit land net zo, of misschien wel meer ‘buitenland’ dan andere landen in Europa. Het feit dat er een zee tussen ligt, ze hun eigen munt hebben en de auto’s op de linker weghelft rijden, draagt hier ongetwijfeld aan bij. Maar ook de Britse beleefdheid, humor en gezelligheid maken dit land uniek en dat terwijl het maar op twee uurtjes vliegen zit! Voor alle andere bestemmingen, kun je op onze pagina voor High School in het buitenland terecht!

De High School en het gastgezin

Bij het High School Classic Programma kun je overal in Engeland geplaatst worden. Uiteraard wordt ervoor gezorgd dat jouw gastgezin en High School dicht bij elkaar liggen. Vaak bevinden deze zich in de wat kleinere steden of landelijke gebieden. Het voordeel hiervan is dat je makkelijker aansluiting vindt bij de lokale bevolking.

Dit is het zogenaamde ‘High School Classis Programma’. Verder kun je voor een High School in Engeland ook nog kiezen uit het High School UK Public programma, waarbij je kan kiezen uit twee scholen en je dus op voorhand weet waar je terecht komt, en uit het High School UK Boarding programma. Hierbij kom je terecht op een kostschool, wat betekent dat je niet alleen op de school studeert, maar er ook eet en verblijft. Oftewel, leef het leven zoals in de Harry Potter serie!

De bedoeling van een verblijf in een gastgezin, is dat jij daadwerkelijk onderdeel gaat uitmaken van het gezin. Je gastouders vinden het leuk om een uitwisselingsstudent in huis te hebben en zullen jou de omgeving en het land laten zien en onderdompelen in de cultuur. Je eet met ze mee en ze zullen jou meenemen bij uitstapjes. Tegelijkertijd wordt er van jou ook verwacht dat je huishoudelijke taken op je neemt. Je zult merken dat je binnen no-time een band met je gastgezin hebt opgebouwd!

Ontdek de mooiste plekjes van Engeland

Tijdens je High School heb je genoeg vrije tijd, in de weekenden en vakanties bijvoorbeeld, om rond te trekken in Engeland. Vaak zullen je gastouders ergens mee naartoe nemen, maar je kunt natuurlijk ook zelf of met vrienden op pad gaan!
Engeland en Engelse steden, maar ook kleinere plaatsen, hebben je veel te bieden. Het land staat vol met mooie, oude kastelen en andere gebouwen. In de (haven)steden zie je de typische Engelse straten met de arbeiderswoninkjes terug, terwijl je in Londen veel luxe en moderne gebouwen aan zult treffen.

Kortom, een High School jaar bezorgt je een onvergetelijke ervaring waarin je volledig wordt ondergedompeld in een andere cultuur en die jou bovendien heel veel oplevert!

Ben je benieuwd naar de toelatingseisen en de voorbereidingen die getroffen moeten worden voor een High School programma? 

 

Wil je weten hoe anderen hun High School avontuur hebben beleefd? Je leest hier hun verhalen.

Wil je wel naar het buitenland, maar niet op een High School studeren? Kijk dan of een Foundation Year wat voor jou is!

Tot slot, kun je echt geen genoeg krijgen van Engeland: doe dan ook je stage in Engeland!

Studeren in Engeland, Taalcursussen, Bachelors, Masters en High-School 5/5 6
Wij gebruiken cookies. Deze site maakt gebruik van cookies services voor customised adds en om het verkeer in kaart te brengen voor analyse doeleinden. ik ga akkoord met deze voorwaarden.