University of Stirling

De universiteit van Stirling werd in 1967 in Stirling, Schotland, opgericht. De school is een interessante combinatie van moderne technologie en prachtige traditionele historische gebouwen. Het behoort tot de top 60 van universiteiten ter wereld die jonger zijn dan 50 en is de 7e beste universiteit in Groot-Brittannië op het gebied van postuniversitair werk. Het voordeel van studeren aan deze universiteit is dat studenten naar eigen goeddunken onderwerpen kunnen kiezen die ze leuk vinden, en dat ze het gekozen studiegebied kunnen kiezen dat is afgestemd op wat ze in de toekomst willen doen.

 

Studies bij University of Stirling - Bachelor & Master

Partnerprogramma's aan de Universiteit van Stirling worden aangeboden als International Year One in samenwerking met het INTO Study Centre, dat haar studiecentra huisvest bij verschillende toonaangevende Engelse universiteiten. International Year One is een voltijds vervanger voor het 1e jaar van de bacheloropleiding. Afgestudeerden van dit programma zijn statistisch meer succesvol in de studie, in vergelijking met studenten uit de standaard 1e leerjaar.

 • Applied Professional Studies
 • Applied Social Research (Criminology)
 • Aquaculture: Sustainable Aquaculture
 • Autism Research
 • Banking and Finance
 • Behavioural Science for Management
 • Business and Management
 • Clinical Doctorates
 • Computing for Financial Markets
 • Criminological Research
 • DBA Doctor of Business Administration
 • Diplomacy and Security Studies
 • Diplomatic Studies
 • en nog veel meer...!

Toelating & Advies

De toelatingseisen zijn per niveau, opleiding en per universiteit verschillend. Voor een opleiding van bachelor niveau heb je een secundair onderwijs diploma, MBO 4 diploma, HAVO-diploma, of een VWO-diploma nodig. Voor een masteropleiding is een afgeronde bachelor vereist. Je niveau Engels is ook belangrijk en hier zal ook op getoetst worden. 

Ons team met specialisten kan door veel ervaring en ons grote netwerk jou volledig begeleiden van A tot Z. We starten met een oriëntatiegesprek, waarna we jou voorzien van persoonlijk advies en natuurlijk bij je inschrijving bij de universiteit. Ook voor accommodatie, vluchten en verzekeringen kun je bij ons terecht. Neem vrijblijvend contact met ons op, dan lichten we onze begeleidingstrajecten graag toe. 

Campus

Stirling
De belangrijkste campus en een van de mooiste campussen in Groot-Brittannië, bevindt zich in Stirling, op slechts 10 minuten met de bus van het stadscentrum. Stirling is een van de meest aantrekkelijke steden om te wonen in het centrum van Schotland met een prachtig omringend landschap. Het is een historische studentenstad waar moderne cultuur combineert met de traditionele Schotse cultuur. Het is een geweldige plek voor studenten omdat het een klein stadje is, maar tegelijkertijd beschikt het over tal van voorzieningen voor jongeren en kun je een gevarieerd sociaal leven vinden.

Highland Campus
Dit is de tweede campus in centraal Schotland, Inverness, waar studenten specialisatiecursussen geven die voornamelijk gericht zijn op geneeskunde, gezondheid en pedagogiek. Inverness wordt vaak omschreven als de 'zeer mooie, levendige en kosmopolitische' Schotse stad. Het is rijk, niet alleen in de Schotse cultuur, maar ook in het sociale, culturele en nachtleven - dus het is zo populair bij studenten.

Western Isles
Western Isles ligt aan de Buiten-Hebriden in Noordwest-Schotland. Verpleging en verloskunde cursussen worden gegeven, en de universiteit werkt samen met een lokaal ziekenhuis waar studenten aanwezig zijn. De Hebriden vormen verschillende eilanden aan de westkust van Schotland, die beroemd zijn om de prachtige natuur, het wilde landschap of de kliffen.

Video credit: University of Stirling

Video credit: University of Stirling

 

*Bekijk het actuele aanbod van de universiteiten in Engeland

Universiteit in nummers

11 000
Studenten

1967
Opgericht

3
Campussen

£18 500
Startsalaris

Wil jij aan de school studeren?

Studeren in Engeland, Taalcursussen, Bachelors, Masters en High-School 5/5 6
Wij gebruiken cookies. Deze site maakt gebruik van cookies services voor customised adds en om het verkeer in kaart te brengen voor analyse doeleinden. ik ga akkoord met deze voorwaarden.