Hoe zit het met de studiefinanciering in Engeland?

Wat is het gevolg van de situatie in het Verenigd Koninkrijk voor studenten die in Engeland willen studeren? En wat gebeurd er als er een 'harde' Brexit plaatsvindt, oftewel, als Engeland de EU verlaat zonder deal? Hoe kun je als Nederlandse student je studie in Engeland financieren en heb je (straks) nog recht op de UK Student Finance? Eerder vertelden we al dat de UK Student Finance ongewijzigd blijft voor aankomend studiejaar.
En we hebben meer goed nieuws: ook voor het studiejaar 2020-2021 zal de situatie voor (internationale) studenten, wat betreft financiële ondersteuning voor je studie, niet veranderen!

Wat houdt de UK Student Finance in?

Net zoals studenten in Nederland studiefinanciering kunnen aanvragen bij DUO, hebben studenten in Engeland de mogelijkheid om geld te lenen bij de overheid om het collegegeld en de kosten voor levensonderhoud te bekostigen. Deze studiefinanciering is echter niet alleen voor Britse studenten, maar ook voor andere studenten die in de Europese Unie wonen en in Engeland willen gaan studeren!

Hoeveel bedraagt de studiefinanciering in Engeland?

Wanneer je gaat studeren in Engeland en je je inschrijft voor een studie op een universiteit of college, zul je bericht krijgen over het collegegeld dat je aan de destbetreffende instelling moet betalen. Als jij je hebt aangemeld voor de Engelse studiefinanciering kun je een lening van maximaal 9.250 pond per jaar ontvangen om het collegegeld te bekostigen. Dit bedrag wordt dan ook direct aan de onderwijsinstelling waarvoor je je hebt ingeschreven overgemaakt.
Let er wel op dat wanneer je gebruik maakt van de UK Student Finance, je geen recht meer hebt op de Nederlandse studiefinanciering van DUO.

Hoe financier ik de kosten van levensonderhoud in Engeland?

Engeland staat niet bekend als een (extreem) duur land. In Londen zullen de prijzen hoger liggen dan in de rest van het land, maar over het algemeen kun je, wanneer je er een beetje op let wáár je je inkopen doet, voor normale prijzen boodschappen doen. 
Denk je dat je voor de financiering van de kosten van het levensonderhoud in Engeland toch nog een tegemoetkoming nodig bent, dan kún je daar ook een speciale lening voor aanvragen. Deze kun je echter alleen aanvragen als je minimaal 5 jaar voordat de eerste schooldag begint in Engeland woonachtig bent.

Waarom studeren in Engeland?

Engeland is de perfecte bestemming wanneer je wél een echt buitenland gevoel wilt hebben tijdens je studententijd, maar níet ver van Nederlandse bodem verwijderd wilt zijn. Engeland ligt maar op een boottochtje verwijderd van Nederland, maar je zult merken dat je toch een compleet ander land aantreft. De typisch kleine woningen in de voormalige arbeiderswijken en de grote landhuizen buiten de stad, de kroegjes die het straatbeeld vullen, het rijden op de linker weghelft, het betalen met de Britse pond en nog veel meer. Bovendien kun je rekenen op de beleefdheid en gezelligheid van de Engelse bewoners wat jouw verblijf in Engeland nóg leuker maakt!

Ook wat onderwijs betreft ben je in Engeland op de goede plek. Lees daarover meer in de blogs over de 4 redenen waarom je in Engeland moet studeren en waarom studeren in Engeland een top-keuze is!

 

Wil je meer weten over de UK Student Fiancne en jouw studiemogelijkheden in Engeland? Neem dan vrijblijvend contact op met onze studiespecialisten!

 

*Het kan zijn dat de content op deze pagina is verouderd. Voor de actuele informatie rondom studiefinancieringen kun je contact met ons opnemen. 

Studeren in Engeland, Taalcursussen, Bachelors, Masters en High-School 5/5 6
Wij gebruiken cookies. Deze site maakt gebruik van cookies services voor customised adds en om het verkeer in kaart te brengen voor analyse doeleinden. ik ga akkoord met deze voorwaarden.